یکی از ابزارهای قدرتمند موشن دیزاینرها

یکی از ابزارهای قدرتمند موشن دیزاینرها
امروز در مورد یک ابزار قدرتمند و حرفه ای ها می خواهم حرف بزنم, ابزاری که استفاده از آن برای طراحان موشن دیزاینرها , کارگردان ها و… میتونه راه نوعی قدرت باشد.
مثلا وقتی بعد از تایید سناریو از این ابزار قدرتمند استفاده میکنید درواقع به کارفرما یه نمای کلی از کار را نشان میدهید یا میتوانید به کارفرما بگویید توی هر پلان چه اتفاقی قرار است رخ دهد. . بدون شک یه حرفه ای بعد از تایید سناریو اقدام به انجام صفر تا صد کار رو نمی کند (البته به جز موارد خاص).
یا مثلا شما کارگردان یه مجموعه هستید یا ممکن است دریک گروه همکار کوچک کار می کنید . در کارتیمی این ابزار یک زبان مشترک ایجاد می کند درست مثل صفحه های نت موسیقی که در یک گروه اکستر استفاده میشود و همه از روی آن شروع به نواختن میکنند, هماهنگی ایجاد میکند.
درصد خطا معمولا با این ابزار کمتر میشود و سرعت عمل بالاتر می رود و حتی بعد از اتمام کار با قرار دادن آن توی پروژه میتوانید حرفه ای تر بودن خودتان را به تصویر بکشید و حتی توی گرفتن پروژه بعدی به عنوان یه پرزنت از مراحل کار آن را ارائه کنید.
ایا فقط این ابزار فقط به درد موشن دیزاینر ها و کارگردان ها میخورد؟
این ابزار به نوعی میتواند به تصویرگرها, طراحان صحنه, ادیتور های ویدیو هنری و تبلیغاتی, تولید کنندگان محتوا و… بخورد.
و آن چیزی نیست جز استوری بورد .
استوری بورد یک نوع داستانگوی تصویری که به ما می گوید قرار چه اتفاقاتی را توی این فضا ببینیم .
مثلا من میخواهم یک لوگوموشن بسازم ابتدا از تصاویر لوگو استفاده میکنم و میگویم چه اتفاقی قرار است بیوفتدد.
درتصویر بالا نحوی ظاهر شدن دو نقطه رو توضیح دادم و سپس مسیر حرکتی را توضیح دادم . نمونه اجرای نهایی کار میتوانید از لینک زیر ببنید.
با استوری بورد در واقع یک نقشه راه ساخته میشود تا براساس آن پروژه مراحل درست خود را طی کند.
عدم استفاده از استوری بورد می تواند تبعات زیر را داشته باشد:
برای نمونه کارفرما ممکن است طرح را نپسند و نارضایتی ایجاد شود و مجبور به دوباره کاری شویم . هرچند که یک طراح حرفه ای راه های مقابله با آن را می داند. گروه تولید محتوا در درک پیام و منظور شما دچار مشکل می شوند و ممکن است در مراحل کار اشتباه کنند. انیماتور ممکن است انیمت خلاف نظر شما را انجام دهد و حتی ساعت ها به جای تمرکز روی پروژه و نحوی متحرک سازی درگیر فهم خواسته ی شما از پروژه باشد که خودش به نوعی اتلاف وقت خواهد بود یا تصویرگر تصور اشتباهی از کار داشته باشد و پلانی را که در دو روز طراحی میکرده اشتباه طراحی کند(هرگند که تصویرگر هم از اتود یا پیش طرح اولیه استفاده میکند)
درنتیجه استوری بورد شفافیت پروژه را نشان میدهد.
پس تا اینجای کار با استوری بورد توی زمان صرفه جویی میکنید. هنگام انیمیت کار سردرگمی را کم میکنید و همچنین تصویرگر بهتر پلان ها را درک می کند و همپنین به کارفرما یک دید کلی می دهید و درنتیجه حرفه ای تر دیده می شوید.
.حالا اینجا سوال مطرح می شود, برای استوری بورد باید تخصصی باید داشته باشیم؟ ایا باید دانش طراحی بالایی داشته باشیم تا بتوانیم استوری بورد طراحی کنیم؟ایا استفاده از نیروی متخصص استوری بورد نیاز را برایمان رفع نمیکند؟
به عنوان یک کارگردان و موشن دیزاینر یا کسی که مسئول تولید محتواست باید بگم شما همیشه می توانید کار را به شخص دیگری واگذار کنید. اماااا مسئله اینجاست که بیشتر اوقات ممکنه ما به عنوان یه دیزاینر ایده ای داشته باشیم که برای متخصص استوری بورد قابل درک نباشه اونوقت میبینید حتی برای توضیح دادن ایده اتان باید دست به قلم بشوید و نمایی بکشید!
پس گریزی از این جریان نیست.
برای استوری بورد باید تخصصی داشته باشید؟
قبل از جواب دادن به این سوال باید بگویم استوری بورد هم مثل تخصص های دیگر دارای سطح های مختلف است و شما میتوانید حتی با داشتن سطح ابتدایی از طراحی به بعضی خواسته هاتان برسید , اما بدون شک داشتن دانش بیشتر میتواند قدرت شمارا در طراحی استوری بورد بیشتر کند.
نمونه ابتدایی استوری بورد به شکل زیر است:
و همچنین نرم افزارهای زیاد وجود دارد که کار رو براتان اسان میکند .
اما چه نکاتی توی استوری بورد برای تولید موشن گرافیک یا تولید محتوای ویدیو میتواند کمک کند؟
دانش کارگردانی
تدوین
زاویه های دوربین
روایتگری در داستان
دانش طراحی
در مقاله بعدی در مورد اینکه حتی باوجود طراحی ضعیف چه طوری میتونید خودتون رو در این زمینه ارتقا بدید صحبت خواهیم کرد.
ممنون از نگاه گرم شما
دیدگاهتان را بنویسید